Wednesday, 14 November 2012

Pilihan


Assalamualaikum semua...

Bila bercakap tentang pilihan....dalam hidup kita mesti pandai buat pilihan...kita msti tahu menilai yang mana baik dan yang mana buruk untuk hidup kita...ermmmm.....kdg2 bile diberi untuk membuat pilihan barulah sedar yg kita nie cam xde pendirian tetap untuk membuat keputusan..tapi pape pn kita mesti minta petunjuk ALLAH...insya'allah kita akan dapat keputusan yang baik...dan jangan pernah menyesal dengan pilihan yang kita buat...mesti ada hikmah disebaliknya k....

Saturday, 6 October 2012

cinta ilahi

Puasku coretkan kata cinta ini
Beriringan kata seindah bicara
Lautan api telah pun ku selami
Namun geloranya tetap sama

Puasku coretkan kata cinta ini
Beriringan kata seindah bicara
Lautan api telah pun ku selami
Namun geloranya tetap sama

* Korus
Oh Tuhan!
Di manakah cinta-Mu
Oh Tuhan!
Di manakah rindu-Mu
Dan kemanakah redha-Mu
Ke manakah restu-Mu

Dilema cinta ini
Merunsingkan hatiku
Ku harapkan cinta-Mu Illahi

Dilema cinta ini
Merunsingkan hatiku
hanya ku dapat laknat dari-Mu

Dilema...Cinta...Illahi...

* ulang Korus

Oh Tuhan!
Di manakah cinta-Mu
Oh Tuhan!
Di manakah rindu-Mu
Dan kemanakah redha-Mu
Kemanakah restu-Mu

Dilema cinta ini
Merunsingkan hatiku
Ku harapkan cinta-Mu Illahi

Dilema cinta ini
Merunsingkan hatiku
hanya ku dapat laknat dari-Mu

Dilema cinta ini
Merunsingkan hatiku
Ku harapkan cinta-Mu Illahi

Dilema cinta ini
Merunsingkan hatiku
hanya ku dapat laknat dari-Mu

Puasku coretkan kata cinta ini
Beriringan kata seindah bicara
Lautan api telah pun ku selami
Namun geloranya tetap sama
video

sahabat

berjalan-jalan...cun x awek2 nie..hehe
berposing-posing...nie la keje kami..huhu
                                                                    Assalamualaikum semua....

Bila bercerita pasal sahabat..macam-macam suka dan duka kita lalui bersama...mmg kdgkala pergaduhan tu timbul tp sifat bertolak ansur tu perlu ada bru la kekal sbuah prshabatan..so bg sy kita perlu memilih sahabat yg baik sbb kwn kita la yg mencerminkan sikap kite...pkre yg pling pnting mendoakn pkre yg baik2 untk shabat kite...kite dalam bersahabat jgn mlupakan kebaikan mrk krn marah dan mmejamkn mata thdap kjhtn mrk krn syg..biarlah kite brkata benar wlupn ianya pahit...semoga persahabatan kami kekal slamenyer..aminn...


Thursday, 27 September 2012

Confident



Assalamualaikum semua...

Ok, kali nie nk cite psl confident...perasan x kdg2 cnfident level kite tibe-tibe down bile org suh buat sesuatu yg kite rse xbleh buat...time tu kite mula fikir ade org yg lbih bgs dr kite...de gk sstgh org mula-mula die cnfident lps tu dtg plak darah gemuruh dan mnyebabkn die xleh buat lngsung pekare tu...klu yg ikt mood pn byk gk contohnye: ok ari nie aq xde mood and xready la nk present sbb tdung xelok..hahaha nah da kne pd prmpuan.. tp bile ari tu kne puji bju cntik berkobar-kobar nk ke depan..hehehe beselakn manusia...so bg pendapat sy confident level nie kite msti pupuk dlm diri...please jgn rase kite nie tikus org lain gajah k..semua org de kelebihan and kelemahan masing-masing..paling pnting penampilan yg kemas barulah org lain pn confident dgn kite...

Monday, 24 September 2012

LAYAKKAH ??


Assalamualaikum semua....

apabila melihat kata-kata ini....betapa beruntungnyalah kalau dapat suami yang solehkan..suami yang baik dan soleh saya yakin idaman semua wanita..so,kata-kata ustaz azhar nie membuktikan bahawa walaupun kite xdelah solehah mana, boleh jugak dapat suami yg baik dan soleh insya'allah...yang penting byk-byklah berdoa..jgnlah kite rase xlyk untuk mndapatkan semua itu kerana Allah yang menentukan takdir kite...tp klu kita nk sesuatu yg baik kita perlu mndekatinya dahulu..=) bile ustazah berbicare hehe(prsan).

Sunday, 23 September 2012

Banana Boat

perasaan xcited sebelum,semasa dan selepas naik banana boat

gambar selepas tercampak dr banana boat
Assalamualaikum semua...

Last minit plan nk g port dickson...al-maklum la holiday timekn, xde je class mesti ati nie ase melonjak-lonjak nk berjalan..boring ktenye duk umah,tp klu berjalan standard la duet pn mengalir keluar..hehehe sampai je PD lepas je makan and solat zohor...xde pk lain dah msti nk merase naik banana boat ke,jet ski ke,mcm2 lg la...hehehe...tp klu ikt kewangan banana boat jela yg mmpu kuang3...xcited + tkt+ teruja,first time huhu kciankn...tp xpela dpt merasa gk,mula-mula naik ok je, lyn je tp part akhir time da nk smpai je kt pntai, bro tu wat lap 90 darjah melayang kteorang kahkahkaah..panik kot,smpai de membe muntah-muntah...nseb baik sy cool je lame-lame dia terapung...rupa-rupanya petua berenang yang paling penting ialah mesti diri kita dalam keadaan tenang...baru sy tahu tu pn bro tu yg ckp...kihkihkih...


Friday, 18 May 2012

i love mieow....very cute=)


Assalamualaikum semua....

kadang-kadang haiwan yang comel ini boleh merawat luka dan kesedihan kita, cuba kita lihat dengan sifatnya yang penyayang dan manja akan mencuit hati....Rasulullah S.A.W  juga menyayangi kucing...ala tp sedihla my comel da mati, so tikus-tikus kt rumah pun menari-nari...i think nk cari comel yg baru la...rse kosong umah kalau xde kucing...huhuhu

Dugaan Remaja | iluvislam.com discover the beauty of islam

Dugaan Remaja | iluvislam.com discover the beauty of islam

dalam kehidupan remaja banyak dugaan dan cabaran yang perlu kita tempuhi.kita mestilah banyak bersabar dan tabah menghadapi dugaan.dari hari ke hari kita mesti cuba untuk kukuhkan iman supaya menjadi remaja yang mantap peribadinya..insya'allah...

Belajar Daripada Musibah | iluvislam.com discover the beauty of islam

Belajar Daripada Musibah | iluvislam.com discover the beauty of islam

benarlah kata-kata ini.."setiap musibah pasti ada hikmahnya"..wahai sahabatku janganlah engkau bersedih diatas musibah yang melandamu sesungguhnya Allah amat menyayangi hambanya yang bersabar diatas musibah yang dihadapi...setiap musibah yang berlaku pasti ada hikmahnya dan ketika ini juga kita boleh menilai kawan ketika gembira atau berduka..~renung2kan~

Monday, 6 February 2012

1..2..3 smile....klik

koleksi gambar saya dan nadhirah
semua nie gambar muhd fikry

Assalamualaikum semua...

mesti ramai yang suka bergambarkn, ala termasuk la sy hehehe....boleh snap macam-macam gaye..lepas tu tengok balik dan simpan sebagai kenangan, tp ada jugak yg post dlm fb,dr yg xske bgmbar tibe-tibe je mcm2 action de...lps tu rmai org like2 and comment2...but jgn lpe letaklah gambar yg proper tau, coz bile da publish dlm fb or blog and so satu dunia boley tgk our pic k..juz skadar pringatn kepada org yg giler camera cam sy..hahaha

An eye for an eye


we are friends..we always go to class together, eat together, and share stories happy and sad..but one day we don't go together..we not talk anymore..why this happen??it is because take revenge..so we must far from an eye for an eye.